A- A A+

Door de coronamaatregelen geven we tijdelijk geen lessen meer. Daarom kun je in heel december gratis persoonlijke hulp aanvragen. Alle informatie vind je terug op de pagina digitaal consult.

 

Voor beginners op de computer is het aan te raden om onze opleidingen als volgt te doorlopen:Je begint bij Start met de Computer  Daarna volg je Start met E-mailen Vervolgens kan je kiezen uit :

 

 

 

Een overzicht van ons komende opleidingsaanbod vind je hier.

 

Start met de computer is een cursus voor mensen die nog nooit met een computer gewerkt hebben. Het is de ultieme basiscursus over computers. Je leert in deze lessenreeks een computer opstarten en uitschakelen, werken met de muis en het toetsenbord, een programma openen en sluiten, een bestand opslaan op de harde schijf, bestanden openen vanaf de harde schijf,  opvragen van een webpagina, zoeken met google en je leert routemappen gebruiken.

De cursus is verdeeld over 6 lessen van telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Start met de Computer

Start met E-mailen is een cursus die je wegwijs maakt met e-mailen en waarin je de nieuwste mogelijkheden leert gebruiken van Gmail.
Je leert o.a. mailen met Gmail, het opmaken van tekst in een mail en het versturen van e-mail met en zonder bijlage. Je beschermt jezelf met een juist en veilig wachtwoord en leert spam en frauduleuze e-mails herkennen.  

De cursus is verdeeld over 6 lessen van telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Start met E-mailen

Basiscursus Microsoft Word. Je leert de basisvaardigheden om teksten te kunnen verwerken met een tekstverwerkingsprogramma. Een nieuw document aanmaken, een tekst opmaken, tabellen invoegen, figuren invoegen en alinea-opmaak komen aan bod.

De cursus is verdeeld over 6 lessen, telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Start met Word

Basiscursus Microsoft Excel. Excel is oorspronkelijk een rekenprogramma maar je kan het voor verschillende toepassingen gebruiken. Je kan er tabellen mee maken en gegevens berekenen, vergelijken, ordenen en presenteren. Ook leer je werken met lijsten in Excel, het maken van grafieken en het gebruiken van berekeningen en formules.

De cursus is verdeeld over 3 lessen, telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Start met Excel

Bestanden en MappenBestanden en mappen. In deze cursus bekijken we wat bestanden en mappen zijn. Je leert bestanden kopiëren, knippen en plakken. We organiseren bestanden in een mappenstructuur, zodat je alles overzichtelijk houdt en gemakkelijk terug vindt.

De cursus is verdeeld over 3 lessen, telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Bestanden en Mappen

Smartphone en TabletOntdek je eigen smartphone en Tablet. In deze cursus is iedereen welkom met zijn smartphone of tablet. Wij bieden een cursus aan voor beginners en één voor gevorderden. In de instapcursus starten we met het in- en uitschakelen van je toestel. Na drie lessen kan je een App downloaden in de Play Store. Tijdens de cursus voor gevorderden ontdek je nog meer toepassingen van je toestel en is er ruim tijd voor eigen vragen. Breng dus zeker je vragen mee!

Beide lessenreeksen zijn drie lessen, telkens een halve dag per week. In de meeste gevallen volgen de cursussen elkaar op. Op die manier kan je zes opeenvolgende lessen volgen.

Voor een lessenoverzicht : Smartphone en Tablet

PowerPointBasiscursus Microsoft PowerPoint 2010. Met dit programma kan je presentaties maken die je kan doorsturen of projecteren op een scherm. Je leert hoe je een presentatie opbouwt en verfraait. Je leert ook afbeeldingen en zelfs animaties toevoegen.

De cursus is verdeeld over 3 lessen, telkens een halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : PowerPoint

De computer, het ultieme hulpmiddel bij het vinden van werk. Je ontdekt hoe de computer een belangrijk en handig middel kan zijn voor het vinden van werk, van online zoeken naar vacatures tot online een sollicitatie indienen. Je leert werken met Mijn Loopbaan (VDAB), e-mails schrijven en je wordt voorbereid op testen die je tijdens een sollicitatiegesprek eventueel voorgeschoteld krijgt.

De cursus is verdeeld over 3 lessen van telkens 1 halve dag per week.

Voor een lessenoverzicht : Digitale skills voor werkzoekenden

In één of twee halve dagen kennismaken met een ICT onderwerp. Het kan daarbij gaan om fotobewerking, reizen via internet, Twitter, GMail of iPad. De workshops maken geen deel uit van een volledige lessenreeks. Wel dien je op voorhand in te schrijven. Ze zijn volledig GRATIS voor alle leden van de webpunten.

De workshops duren ofwel een halve dag, of wel 2 halve dagen.

Voor een lessenoverzicht : Workshops

 

Omwille van het welbekende coronavirus kunnen we in december 2020 geen lessen aanbieden. Terwijl we merken dat er in deze tijden net veel nood is aan ondersteuning bij het gebruik van een computer, smartphone of tablet. Daarom presenteer Webpunt:Digitaal consult

Jouw gratis uurtje persoonlijke hulp bij digitale vragen

 

Wat is een digitaal consult?

 • Een uurtje 1 op 1 hulp bij digitale vragen
 • Enkel op afspraak
 • Op laptop, smartphone of tablet
 • Je mag je eigen toestel meebrengen
 • Gratis in december 2020


Waar kan je terecht voor een digitaal consult?

 • Webpunt Posthof
 • Webpunt ’t Pleintje
 • Webpunt Linkeroever
 • Webpunt Luchtbal
 • Webpunt Couwelaar
 • Webpunt Hoboken

 

Hoe maak je een afspraak?

 

Coronamaatregelen?

 • Draag altijd een mondmasker in het webpunt!
 • Was je handen bij het binnenkomen van het webpunt
 • Onze eigen toestellen worden tussen twee gebruikers steeds ontsmet
 • Onze medewerkers raken de toestellen van klanten niet aan

 

Met welke soort vragen kan je terecht?
We richten ons vooral op mensen die iets willen leren, bijvoorbeeld:

 • Aanzetten/uitzetten van toestel/geluid/wifi
 • Toetsenbord en muis
 • E-mailen
 • Internetbankieren
 • website van VDAB
 • Apps installeren


Verder kan je ook terecht voor kleine technische problemen aan je toestellen, bijvoorbeeld:

 • Een vol geheugen op je smartphone
 • Een traag werkende laptop

De vrije inloop blijft ook gewoon open. Voor vragen waar je minder hulp bij nodig hebt of korte
vragen kan je steeds op 1 van de webpunten terecht zonder afspraak.